Nyheter og nyhetsarkiv

 

Curlingmiljøet stiller opp for sjelden kreftsykdom

Curlingmiljøet med Pål Trulsen i spissen har spilt inn en film sammen med pasientforeningen CarciNor, en forening for personer rammet av nevroendokrin kreft (NET).
Filmen ble lansert på den første internasjonale dagen for opplysning om NET-kreft som var 10. november.

– CarciNor, som er tilsluttet Kreftforeningen, er en liten pasientforening, og det er få som kjenner til sykdommen og foreningen. Siden Curlingsporten også er liten, men ganske godt kjent, vil vi gjerne støtte CarciNor slik at flere får vite hvem de er, sier Pål Trulsen - som er generalsekretær og sportssjef I Curlingforbundet.

– Ideen til filmen kom under og etter OL hvor det norske landslaget i curling ble verdenskjent for både sin dyktighet og de fargeglade buksene, forteller Tore Åsbu. – Vi ønsket å lage en film med en positiv vinkling, for å opplyse om at vi finnes som forening og for å vise at man også kan leve godt med sykdommen. Ved å la CarciNor laget ha på seg sebramønstrede bukser som er samme mønster som brukes som markør for NET-kreft oppnår vi en god symboleffekt for å sette fokus på sykdommen. 

Nevroendokrin kreft er en ondartet kreft med stort potensial for spredning og dattersvulster. Sykdommen er vanskelig å diagnostisere, og flere studier har vist at mange NET-pasienter blir feil diagnostisert.

– Feil diagnose kan føre til alvorlig sykdom og død for de det gjelder. Dersom man oppdager og får diagnostisert sykdommen tidlig er det større sjanse for å kunne leve lenge med sykdommen med hjelp av riktige behandlingsmetoder og legemidler, sier Tore Åsbu, leder i CarciNor. I Norge rammes omlag 160 personer hvert år av NET-kreft.

NET-kreft dagen er et samarbeidsprosjekt mellom fjorten NET-organisasjoner fra elleve land i fire verdensdeler. Dette er en internasjonal markering, og i Norge blir det seminar på Litteraturhuset i Oslo med foredrag og visning av filmen. 

Filmen er tilgjengelig for opplasting og videre distribusjon på: www.carcinor.no

Fra venstre: Mohammad Saleem, Harald Mikaelsen, Hilde Løkken og Tove Sommer

 

Kontakt oss

CarciNor
Postboks 11 Kjelsås
0411 Oslo

Tlf. 21 420 680
post(a)carcinor.no

Kontakt info her ....

For likepersoner

Web likeperson button

Web likeperson button logg inn Web likeperson button skjema

NETverket

NetVerket 2 2015 

CarciNors medlemsblad
Tilsendes fritt til alle medlemmer 
Bli medlem >>

Følg oss

sos button insos button fsos button tsos button psos button Ln

Web likeperson button snakke med

Web medlem button 2

Web gi gave button forsk blå

Web NET butikk button