NET-kreft dagen og Sebraløpet 2022

NET-kreft dagen og Sebraløpet 2022

Publisert av Mari Sandvold den 10.11.22. Oppdatert 29.11.22.

Hvert år den 10. november markerer vi den internasjonale NET-kreft dagen. Dette er et samarbeidsprosjekt ledet av den internasjonale NET-kreft alliansen INCA som CarciNor er en del av. I tillegg til å markere dagen med ulike arrangement rundt omkring i landet, oppfordrer vi også medlemmene våre til å lage egne markeringer, og del gjerne bilder i sosiale medier med emneknaggen #NETkreftdagen.

Antall tilfeller av nevroendokrin kreft (NET) øker, og kunnskap om symptomer er nøkkelen for tidlig diagnostisering.

Nevroendokrin kreft blir ofte feildiagnostisert, og vi ønsker din hjelp med å endre denne statistikken. Bli med og del informasjon på sosiale medier, hos fastlege eller på sykehus. Delta på møter og engasjer deg sammen med oss.

NET-kreft dagen bidrar til å rette fokus mot nevroendokrin kreft, symptomer og behandling. Vi ønsker å redusere antall tilfeller feildiagnostiseringer, og forbedre tiden det tar å få riktig diagnose. Med NET-kreft dagen ønsker vi også å dele informasjon med mennesker som lever med nevroendokrin kreft, både pasienter og pårørende. I tillegg ønsker vi å rette et fokus mot at ALLE mennesker skal få riktig behandling og omsorg, uavhengig av hvor de bor i verden.

Sebraløpet 2022

For tredje år på rad arrangerer vi et virtuelt løp, og som tidligere år bestemmer du selv om du vil gå, trille, sykle, danse eller løpe for oss. Sebraløpet skjer der du er, og du velger selv om du vil delta én dag, flere dager, bruke 5 minutter eller to timer. Vi oppfordrer alle til å utfordre familie og venner til å gå eller løpe for deg! Alle som melder seg på mottar deltakerbevis og diplom. Det er også mulig å kjøpe egen Sebraløp-medalje og t-skjorter (så langt lageret rekker). Del gjerne bilder fra ditt eget Sebraløp i sosiale medier og bruk emneknaggen #Sebraløpet!

Blant alle de påmeldte trekker vi ut noen heldige vinnere som mottar premie i posten. Påmeldingen starter 1. november og varer helt fram til kl. 23:59 den 30. november.

Meld deg på her: https://joinevent.no/lop/sebralopet-2022/

Bli med på Sebraløpet! Sammen skaper vi økt oppmerksomhet om nevroendokrin kreft!